به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:
حفظ سلامت مردم در حوزه کالاهای سلامت محور خط قرمز ماست
سومین جلسه کمیته فرعی مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور با حضور دستگاه های ذیصلاح در معاونت غذا و دارو برگزار شد.
به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:
دکتر هادی عباسیان معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی در سومین جلسه کمیته فرعی مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور گفت: ارزان بودن کالای قاچاق به دلیل عدم پرداخت عوارض گمرکی،مالیات و عدم کنترل بر کیفیت تولید آنها و علی رغم تلاش های همه جانبه برای مبارزه بازار گرمی دارد. در این میان حفظ سلامت مردم در حوزه کالاهای سلامت محور با کمک سایر ارگان های ذیصلاح خط قرمز ماست.
در ادامه این جلسه مهندس حاج قلی زاده کارشناس مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور معاونت غذا و دارو دستور جلسه را قرائت نمودند.
حاج قلی زاده گفت: یکی از مشکلات و معضلات اصلی در حال حاضر عرضه کالاهای غیرمجاز و قاچاق در فضای مجازی است که با توجه به صدور دستورالعمل چگونگی مبارزه با قاچاق کالا در فضای مجازی توسط کمیته مرکزی تدوین و ابلاغ آن به دستگاهای ذی ربط متاسفانه کار به درستی هدایت نشده و شاهد روز افزون عرضه این دسته کالاها در فضای مجازی هستیم
در ادامه این جلسه در خصوص بازدید های مشترک بحث و گفتگو شد مقرر گردید در حین انجام بازدید های مشترک از کالاهای موجود در اداره پست اقلام غذایی و آرایشی وبهداشتی روئت شده پس از اعلام نظر از طریق پلیس امنیت اقتصادی تعیین و تکلیف گردد واقلام دارو و تجهیزات پزشکی به معاونت غذا و دارو جهت تعیین و تکلیف نهایی آورده شود.
در راستای بند2 صورت جلسه در خصوص بررسی راهکارهای آموزش و اطلاع رسانی به دفاتر پستی سراسر کشور در خصوص ممنوعیت ارسال کالاهای سلامت محور، معاونت غذا و دارو اقدام به طراحی پوستر نموده که مقرر گردید با هماهنگی و همکاری اداره پست در دفاتر پیشخوان و اداره پست نصب گردد . همچنین در راستای اثر بخشی هر چه بیشتر یک جلسه توجیهی با حضور متصدیان قبول کالاهای پستی برگزار شود.
دکتر اکبر زمانی مدیر نظارت و ارزیابی مواد خوراکی ،آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو بیان کرد: با توجه به اینکه انبارها مکانی مهم برای ذخیره سازی کالاها، برای پیش بینی نیازهای آینده بوده و نقش مهم در تامین نیازهای مردم دارند باید مورد توجه قرار گیرند از آنجایی که معاونت غذا و دارو دسترسی لازم به اطلاعات سامانه جامع انبارها سازمان صمت را ندارد خواستند تا اطلاعات انبارهای فعال در خصوص کالاهای سلامت محور به صورت محرمانه در اختیار این معاونت قرار گیرد.
مهندس فرزاد صیادی فر رئیس اداره فرآورده های طبیعی،سنتی و مکمل گفت: با توجه به اینکه شیرخشک جزء کالاهای حساس و سلامت محور است باید مطابق دستورالعمل سازمان در داروخانه توزیع و عرضه گردد این در حالی است که علی رغم پیگیری های متعدد شاهد فروش آن خارج از زنجیره توزیع در مرکز شهر هستیم لذا از همکاران پلیس امنیت اقتصادی خواهشمندیم در این خصوص راهکارهای لازم را ارائه دهند.
در ادامه این جلسه دستگاه های حاضر موانع و مشکلات و پیشنهادات خود را ارائه نمودند .
نظر دهید